Pro koho je kurz stolničení určen?
Kurz stolničení je zaměřen na majitele, provozovatele a zaměstnance veškerých gastronomických provozů (HOTEL-RESTAURACE-KAVÁRNA),
je též velmi vhodný a oblíbený u samotných pořadatelů formálních společenských akcí.
Co kurz vše obsahuje:
Účastníci kurzu stolničení si osvojí pravidla a znalosti techniky obsluhy, obeznámí se se specifiky nejčastěji pořádaných společenských akcí,
jako je raut/rout, banket/gala dinner, recepce/reception, číše vína/coupe de champagne, soirée/soaré, matiné, koktejl, afternoon tea, brunch,
tedy složenina dvou slov breakfast and lunch, atd. Základní znalosti ze světa sommelierství a práce baristy. Jak správně umět číst a vytvořit písemné pozvánky,
uniformita (grooming) a dress code zaměstnanců v obsluze, vystupování a vyjadřování zaměstnanců, jak s hosty komunikovat. Je toho mnoho, ale věřte, stojí to za to.
Časový rozsah kurzu:
Kurz stolničení – teorie a praktické procvičení 3-4 hodiny.
Cíl kurzu:
Zdokonalení či osvojení znalostí v oblasti prvotřídního stolničení, umění příjemné a kvalitní obsluhy.
„Chovat se slušně a vybraně u stolu přeci nemusí jenom hosté.“
Ukažte jim, že i tak podceňované zaměstnání, jako je práce číšníka či servírky,
lze vykonávat odborně, na vysoké úrovni, s noblesou, v každé situaci, v jakémkoliv prostředí.