Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

V pořádku
Další informace

Kurzy všeobecné etikety - Business etiketa

Pro koho je kurz určen?
Ženám i mužům, starším i mladším, všem těm, kteří chtějí umět ovládat vybrané způsoby ve společnosti.

Časový rozsah
Všeobecná etiketa - teorie 3 hodiny.

Cíl kurzu
Z žen opět dámy a z mužů dokonalé gentlemany.

Příklady témat, která si během tohoto kurzu osvojíte:

  • krátký exkurz do historie etikety a její současné pojetí
  • první dojem
  • společenská hierarchie
  • každodenní kontaktní situace od podání ruky po rozloučení
  • zdravení a oslovování
  • jak správně ve společnosti představit sebe i své přátelé
  • vysokoškolské tituly a jejich používání u nás a v zahraničí
  • předání a přijmutí vizitky
  • pozvánky a definice pojmů (R.S.V.P., R.L.O., P.M.,...atd.)
  • povinnosti hostitele a povinnosti hosta
  • základy řeči těla - Body language
  • kdo, kde, kdy, jak ? (schody, výtah, auto, vlak)
  • doporučená témata rozhovoru, small talk
  • květiny (květomluva, kdo komu předává květinu)
  • dary a dárky (vč. národních zvyků a odlišností)
  • jak se vyvarovat nejčastějším faux pas ve společnosti
  • mobilní etiketa a netiketa
  • národnostní zvyky a odlišnosti
  • shrnutí nabytých vědomostí
  • odpovědi na otázky

Kurzy etikety oblékání

Pro koho je kurz určen?
Ženám i mužům, starším i mladším, všem těm, kteří chtějí umět ovládat vybrané způsoby ve společnosti.

Časový rozsah
Etiketa oblékání - teorie 2 hodiny.

Cíl kurzu
Z žen opět dámy a z mužů dokonalé gentlemany.

Příklady témat, která si během tohoto kurzu osvojíte:

  • dresscode (smart casual, business casual, formal dress, black tie, white tie)
  • první dojem a pravidlo šaty dělají člověka
  • odívání žen ve společnosti
  • odívání mužů ve společnosti
  • rozdělení dámského šatníku dle společenské příležitosti a denní doby
  • rozdělení pánského šatníku dle společenské příležitosti a denní doby
  • nejčastější faux pas v odívání u žen
  • nejčastější faux pas v odívání u mužů

Kurzy etikety stolování

Pro koho je kurz určen?
Ženám i mužům, starším i dětem.
Není důležité, zda jste úspěšným manažerem nebo politikem, realitním makléřem,
finančním poradcem, úředníkem veřejné správy nebo reprezentantem mezinárodní firmy.

Časový rozsah
Etiketa stolování - teorie 2 hodiny
Etiketa stolování - teorie včetně praktického procvičení u stolu 4 hodiny

Cíl kurzu
Chcete mít vybrané způsoby u stolu a cítit se dobře v jakékoliv luxusní restauraci třeba i v zahraničí?

Příklady témat, která si během tohoto kurzu osvojíte:

  • jak být dobrým hostitelem či spolustolovníkem
  • vybrané způsoby od telefonické rezervace až po odchod z restaurace
  • příchod do restaurace, šatna, uvedení ke stolu
  • zasedací pořádek při všech možných stolových uspořádáních
  • jak správně sedět v restauraci na židli (odlišnosti u ženy a muže)
  • kam s kabelkou
  • zásady a standardy kvalitní obsluhy
  • prostřený stůl (klasika Gala dinner versus nové trendy)
  • příbory (správné držení, co kterým příborem jíst, rybí příbor, překládací příbor,…atd.)
  • sklenice (správné držení, typy sklenic)
  • couvertový/pečivový talířek
  • klubový talíř
  • ubrusy a ubrousky
  • složení jídelního lístku krok za krokem
  • pečivo
  • polévky
  • degustačního menu a jeho správné složení a specifika, snoubení s víny
  • neverbální komunikace s obsluhujícím personálem
  • nejčastější odborné výrazy na jídelním lístku dnešní doby
  • přílohy
  • sommelierský rychlokurz (dekantace, rozdělení vín,…atd.)
  • úpravy mas a úprava pokrmů před hostem
  • servis a pojídání gastronomických specialit (šneci, ústřice, krevety, langusty, kaviár)
  • pracovní oběd versus pracovní večeře
  • pepř a sůl a ostatní dochucovací prostředky
  • druhy společenských podniků (přesná specifika, časové možnosti,…atd.)
  • telefonování v restauraci
  • potřebujete odejít během stolování od stolu
  • sekt versus champagne, cognac versus brandy, whisky a jiné
  • minimum baristy
  • platba u nás a jinde ve světě
  • odkašlání
  • žvýkačka
  • párátka
  • výtah, schody, taxi
  • mezinárodní etiketa u stolu

Vše výše uvedené procvičíme společně, elegantně, avšak důkladně u etikety stolování.

Kurz etikety stolování pro personál

Pro koho je kurz určen?
Kurz doporučujeme majitelům a zaměstnancům gastronomických provozů, ale i pořadatelům formálních společenských akcí.

Časový rozsah
Kurz stolování a stolničení - teorie 2 hodiny

Cíl kurzu
Umění příjemné a kvalitní obsluhy. Chovat se „slušně“ u stolu by mělo platit v každé situaci a v jakémkoli prostředí.

Příklady témat, která si během tohoto kurzu osvojíte:

  • historie stolničení
  • stolování versus stolničení
  • systémy a způsoby obsluhy
  • vyšší kritéria na složitou formu obsluhy (personál, inventář, časová příprava)
  • chef de rang versus commis de rang
  • odborné znalosti o inventáři
  • servis vybraných pokrmů
  • servis studených předkrmů (kaviár, ústřice)
  • servis teplých předkrmů (hlemýždi, raci)
  • základy znalostí sommeliera a baristy
  • flambování a jiné úpravy před hostem u stolu
  • gastronomická pravidla
  • sestavení jídelního lístku a menu dle aktuálních standardů a trendů
  • příprava slavnostní tabule (klasika versus moderní trendy)
  • všechny druhy formálních společenských akcí a jejich specifika
  • zajímavosti z oblasti gastronomie (mezinárodní specifika a odlišnosti)
  • dobrá příprava aneb poloviční úspěch celé akce
  • organizace práce v restauraci a při cateringových akcích mimo hotel, restauraci
  • gastronomický trh v České republice
  • slovníček častých a odborných výrazů
  • michelinské hvězdy a kritéria jejich udělování

Kurz etikety v.i.p. pro jednotlivce

Jak V.I.P. kurz pro jednotlivce probíhá?
Nejprve proběhne seznámení s klientem formou zaslání stručného popisu pracovní pozice.
Zjistíme jeho konkrétní požadavky, na kterých je potřeba pracovat.

Během jednoho dne si osvojite co nejvíce možných pravidel etikety v teorii,
ale hlavně v praxi.

Nemáte čas číst knihy, časopisy, příručky, průvodce ani poslouchat audio-video nahrávky?
Není Vám nějaké pravidlo etikety srozumitelné a potřebujete si ho ještě jednou osvojit?
Hledáte, ale nenalezli jste odpověď na vaši otázku?

Němci říkají: „Wir sind immer für Sie da.“

Jsme tu pro Vás – Kurzy etikety – Váš průvodce etiketou

V domluvený termín jsme od 08:00 do 20:00 hodin po celou dobu s klientem.

Snídaně 08:00
Etiketa kontaktních situací v teorii
Etiketa oblékání v teorii

Oběd 12:00
Etiketa stolování při obědě v teorii
Etiketa kontaktních situací teorie v praxi

Večeře 18:00
Etiketa stolování v praxi
Etiketa kontaktních situací v teorii a praxi

Příklady témat, která se během dne osvojíte:

Jsou uvedená v kurzech
Všeobecné etikety - Business etikety
Etikety oblékání
Etikety stolování

  • kurz šitý
    přímo na tělo
  • celou dobu
    s klientem
  • Snídaně
    08:00
  • Oběd
    12:00
  • Večeře
    18:00